De eerste bewoners hebben de sleutel van hun flexwoning

Persbericht De eerste bewoners hebben een fijne woonplek gekregen in de  flexwoningen in Olst!

Het is gelukt! Om in tijden van grote woningnood snel een oplossing te bieden voor mensen die heel snel een woning nodig hebben zijn SallandWonen en de gemeente Olst-Wijhe in de zomer van 2022 aan de slag gegaan met flexwonen. En kijk, een jaar later is het zover. Met regionale bedrijven is er een eigen, duurzame woning ontwikkeld. Deze week krijgen de eerste huurders van een flexwoning in Olst de sleutel. De woningen zijn voor jongeren, spoedzoekers en Oekraïense vluchtelingen. Blij staan de eerste bewoners op de stoep van hun flexwoning in Olst en maken ze alvast kennis met elkaar.

“Flexwonen is een kans om de druk op onze woningmarkt te verlichten en een plek te bieden aan eigen inwoners die direct een woning nodig hebben. Ik ben ontzettend blij dat het is gelukt deze woningen zo snel te bouwen. Dat het gelukt is, is zeker te danken aan de goede samenwerking en aan het feit dat we allemaal overtuigd waren van de noodzaak van deze woningen, aldus wethouder Marcel Blind.

Marijke Kool, directeur/bestuurder van SallandWonen: “De vraag naar huurwoningen neemt sterk toe, maar ons aanbod blijft achter. Vooral mensen die nu een woning nodig hebben zijn  de dupe van de situatie op de woningmarkt. Voor hen bouwen we de flexwoningen Ik ben dan ook heel blij dat we in Wengelerhoek (Wijhe) nog eens 50 flexwoningen bouwen. Hier zullen de eerste bewoners in oktober komen te wonen”

De bewoners 
De eerste bewoners hebben snel een woning nodig en staan te springen om te verhuizen. Zoals Fleur  “Ik woon nu nog  bij mijn ouders en dit is mijn eerste echte woonruimte. Ik ben er zooo blij en vind het helemaal leuk dat ik nog meer jongeren ken uit Olst. Het voelt vertrouwd’ Ook de eerste bewoonster van een grotere woning is erg blij met haar woning. Trots vertelt ze hoe ze eindelijk met haar kinderen na een echtscheiding een eigen woning heeft gevonden. ‘Ik woonde noodgedwongen bij familie in huis en had weinig privacy. Het is fijn als tijdelijke oplossing,  maar niets is zo fijn als je eigen woonruimte”
Ook de eerste bewoners uit Oekraïne nemen hun intrek in de woningen die door de gemeente worden gehuurd en lopen tevreden door hun nieuwe woonplek. De kamers die vrijkomen in de gemeentelijke doorstroomlocatie in Wijhe worden weer bewoond door andere Oekraïense vluchtelingen. Want er zijn nog steeds Oekraïense vluchtelingen die een opvangplek nodig hebben.
Om er voor te zorgen dat er goed samengeleefd gaat worden is er vanuit de gemeente een locatiemanager aanwezig en vanuit SallandWonen een wijkbeheerder. Deze hebben in Olst al kennisgemaakt met de omwonenden uit de buurt.