Sloop en nieuwbouw Olsterkampweg Olst

We gaan de 20 woningen aan de Olsterkampweg vervangen voor nieuwbouw. De huidige woningen zijn geliefd, maar niet langer toekomstbestendig. Het is technisch en financieel niet verantwoord de woningen te renoveren en te verduurzamen. Door de woningen te slopen ontstaat er ruimte om nieuw duurzame en toekomstbestendige woonruimte te creëren."

Weergavetype

Kenmerken

Plaats
Olst
Status
In voorbereiding
Type
Nieuwbouw
Projectnaam
Sloop en nieuwbouw Olsterkampweg

Tijdelijke verhuur van vrijgekomen woningen

De woningen die vrijkomen verhuren we in de periode tot sloop tijdelijk volgens de leegstandswet.

Inschrijven voor tijdelijke verhuur van de leeggekomen woningen. 

Passende woonruimte vinden voor huidige bewoners
Nu het sloopbesluit is genomen, is de eerste stap om gezamenlijk met de huidige bewoners het sociaal plan op te stellen. We zoeken daarvoor huurders uit de straat die deel willen uitmaken van een bewonerscommissie. De bewonerscommissie vertegenwoordigt de huurders tijdens het hele proces. 
We zijn van plan in 2019 en 2020 voor alle huurders een vervangende woning te vinden.

Leefbaarheid in de wijk
We treffen extra maatregelen om de leefbaarheid in de straat zo goed mogelijk op peil te houden. Daarom gaan we vrijkomende woningen in de periode tot sloop tijdelijk verhuren  volgens de leegstandswet.

Lees meer hier over de tijdelijke verhuur van vrijgekomen woningen. 

Sloop en nieuwbouw
De sloop van alle woningen is gepland in het voorjaar van 2021 en SallandWonen en de gemeente Olst-Wijhe zijn met elkaar in gesprek over dit sloopbesluit en over de nieuwe woningen die op de plek van uw woning gaan komen. 

Voor de nieuwbouw willen we proberen de opzet van de wijk te behouden. De bedoeling is dat de woningen weer zoveel mogelijk haaks op de Olsterkampweg worden gebouwd. Hierdoor blijft de open structuur van de wijk behouden. Door compacte nieuwbouwwoningen wordt deze openheid nog eens benadrukt. De exacte indeling van de wijk gaan wij in 2019 en 2020 verder uitwerken. Hierbij zullen wij ook de direct omwonenden van de Olsterkampweg betrekken.

Flora & faunaonderzoek van april t/m september 2019
Ter voorbereiding op sloop- en nieuwbouwplannen is het nodig om flora- en faunaonderzoek te doen.
We hebben ECOquickscan opdracht gegeven om deze flora en faunaonderzoeken in de buurt uit te voeren. Het onderzoek wordt uitgevoerd in de periode van april tot en met september 2019. Het onderzoek zal op meerdere momenten plaatsvinden, maar ook op wisselende tijdstippen van de dag en/of avond worden uitgevoerd. De inspecteur van ECOquickscan is herkenbaar aan een blauw SallandWonen-hesje en kan zich legitimeren met een brief om aan te tonen dat hij in opdracht van SallandWonen werkt.

 

Locatie

De Olsterkampweg ligt tegen de rand aan van de uitbreidingswijk Zonnekamp Oost in Olst. Het gaat om de woningen met de huisnummers: Olsterkampweg 3 t/m 41 (oneven)