Sloop en nieuwbouw Olsterkampweg Olst

We gaan de 20 woningen aan de Olsterkampweg vervangen voor nieuwbouw. De huidige woningen zijn geliefd, maar niet langer toekomstbestendig. Het is technisch en financieel niet verantwoord de woningen te renoveren en te verduurzamen. Door de woningen te slopen ontstaat er ruimte om nieuw duurzame en toekomstbestendige woonruimte te creëren."

Weergavetype

Kenmerken

Plaats
Olst
Status
In voorbereiding
Type
Nieuwbouw
Projectnaam
Sloop en nieuwbouw Olsterkampweg

Tijdelijke verhuur
We zijn bezig met zoeken naar vervangende woonruimte voor de huidige bewoners, dat gaat in 2020 door. De woningen die al leeg zijn, hebben wij via de Leegstandwet aangeboden voor tijdelijke verhuur.

Dit jaar hebben we ook benut voor de flora & faunaonderzoeken in de wijk.  

Ontwerp nieuwe wijk
Op dit moment weten we nog niet hoe de nieuwbouw er na de sloop uit zal gaan zien. Dit jaar hebben we al wel benut om met de gemeente in gesprek te gaan over de uitgangspunten voor de nieuwbouw. Wij willen hierover met direct omwonende in gesprek. Voor het ontwerpen van de wijk vragen we de hulp van een ontwerpbureau. Wij nodigen de omwonenden begin 2020 uit voor een informatieavond, waarin men de mogelijkheid krijgt inbreng te geven in het wijkontwerp. 

Planning
We streven ernaar om in het 2e kwartaal van 2020 het ontwerp van de nieuwe wijk af te ronden. Op basis van de definitieve plannen weten we welke vergunningstrajecten we moeten doorlopen. Dit doen we in de 2e helft van 2020. Als we voor alle bewoners vervangende huisvesting hebben gevonden en de vergunningen zijn verkregen, starten we begin 2021 met de sloop om vervolgens de nieuwbouw te realiseren.

 

Locatie

De Olsterkampweg ligt tegen de rand aan van de uitbreidingswijk Zonnekamp Oost in Olst. Het gaat om de woningen met de huisnummers: Olsterkampweg 3 t/m 41 (oneven)