Feestelijk moment flexwoningen

Lees hier het hele PERSBERICHT

Feestelijk moment flexwoningen
We zijn trots op onze flexwoningen. Door goed samenwerken hebben 76 huishoudens in Olst-Wijhe een woonplek gekregen. Gemeente Olst-Wijhe en SallandWonen hebben door woningnood voorop te zetten dit in korte tijd samen gerealiseerd.

 Dit project heeft ook aandacht gekregen vanuit het Ministerie van Buitenlandse zaken (BZK) en Aedes, de branchevereniging van woningcorporaties. Een afvaardiging is de woningen komen bekijken en heeft zich laten informeren over het proces en de samenwerking die heeft geleid tot dit succes.

Woningnood en goed samenwerken
De woningmarkt staat onder grote druk, ook in Olst Wijhe. Het kost veel tijd om nieuwe woningbouwlocaties te ontwikkelen. Om toch snel een oplossing te bieden voor mensen die nu een woning nodig hebben (jongeren, spoedzoekers en Oekraïense vluchtelingen) hebben de gemeente Olst-Wijhe en SallandWonen in het voorjaar van 2022 de samenwerking gezocht. Samen met regionale bedrijven is een eigen, duurzame woning ontwikkeld. De flexwoningen zijn bedoeld voor mensen die nu een woning nodig hebben.  En die, als dat in de toekomst nodig is, verplaatst kunnen worden.

Wethouder Blind: “Voor de duidelijkheid: naast flexwoningen blijven we tempo maken met de reguliere woningbouw, want dat is keihard nodig. Het is dus geen kwestie van OF-OF maar EN-EN’. Marijke Kool ondersteunt dit: “De slagingskans voor een huurwoning in Olst-Wijhe is het eerste kwartaal van 2023 gedaald naar 5%, terwijl een slagingskans van 30% normaal is bij een ontspannen woningmarkt. We moeten blijven werken aan permanente woonoplossingen”.

Nu is het zover
Op donderdag 26 oktober hebben de eerste bewoners op een feestelijke manier een perenboom geplant op de locatie Wengelerhoek in Wijhe. De 26 flexwoningen in Olst zijn al verhuurd en in Wijhe wonen eind oktober de eerste huurders in hun flexwoning.Voor nu zijn we heel blij dat we met onze flexwoningen mensen uit de gemeente helpen die snel een woning nodig hebben. Daar hebben we het voor gedaan.En wat fijn dat de buurt de nieuwe bewoners welkom heet!

(fotograaf Jan Amse)