Handtekening voor de bouw van 20 woningen in Raalte

Marijke Kool (directeur bestuurder SallandWonen) heeft samen met Hans Valk, directeur van Aannemersbedrijf Valk een handtekening gezet voor de bouw van 20 woningen op het Franciscushof Zuid - Het Veld. Nu worden er wel vaker handtekeningen gezet maar deze was wel extra speciaal. We gaan met deze handtekening de 100ste BGT woning realiseren samen met Valk. En hiervoor werden we verrast met een heerlijke taart. En zoals Valk op de taart al aangeeft, op naar de volgende 100!

Woning

SallandWonen heeft de kans hier 20  'BuitenGewoonThuis' woningen te bouwen. Het type BGT woning dat hier gebouwd gaat worden is (nog) meer natuur inclusief en circulair gebouwd. De woning is geschikt voor 1 tot 2 persoonshuishoudens ,zowel voor jonge als oudere huurders met of zonder zorgvraag kunnen hier goed en lang zelfstandig wonen. Deze huishoudens zoeken vaak een woning die wat kleiner is dan de traditionele eengezinswoning. 

De instapklare woning is energiezuinig en biedt veel wooncomfort door: goede isolatie, kunststofkozijnen met triple-glas, WTW-unit en duurzame luchtwarmtepompinstallatie met koelfunctie en vloerverwarming op de beneden- en bovenverdieping.   

Op de benedenverdieping is een lichte woonkamer met keuken. Het woongedeelte is gericht op de tuin/terras en heeft een buitendeur en een groot raam.  De keuken biedt mogelijkheid voor het aansluiten van een vaatwasser en elektrisch koken (gasloos). Door de ruime hal en trapopgang is de woning zeer geschikt voor zowel jonge als oudere huurders, met of zonder zorgvraag. De hal biedt voldoende ruimte voor gebruik en opstellen van rollator of kinderwagen. Daarbij is de brede trap geschikt voor het eventueel plaatsen van de traplift. In de hal bevindt zich het toilet.

Op de bovenverdieping is een 2e toilet in de ruime badkamer, er zijn twee slaapkamers en een aparte bergruimte. De badkamer heeft een elektrisch verwarmingspaneel, om (indien nodig) de ruimte snel te verwarmen. Op de overloop zit een vlizotrap naar de zolder. Op zolder staat de WTW-unit, die op een energiezuinige manier de woning ventileert door de gezuiverde warme lucht terug te laten stromen in de woning. 

Lees hier meer over het project.