Tuinonderhoud

Het grootste deel van onze huurders (77%) huurt een woning met een tuin. De tuin maakt deel uit van het gehuurde. Het onderhoud is de verantwoordelijkheid van de huurder. Volgens de Huurwet is een huurder zelfs verplicht om de tuin een verzorgde indruk te geven. De buren, de buurt en SallandWonen hebben belang bij een verzorgde wijk. Een onderhouden tuin draagt bij aan een leefbare woonomgeving en komt ten gunste van het woongenot. Verder bevordert het de verhuurbaarheid van de woningen. Meer informatie vindt u in de folder Tuinonderhoud-het beleid.

Wat verwachten jullie van mij voor het onderhoud van mijn tuin?

U mag uw tuin naar eigen inzicht inrichten. Wij vinden het belangrijk dat uw tuin een verzorgde indruk maakt. Dus:

  • Geen hoog opschietend onkruid, overhangende takken of een kapotte schutting.
  • De erfafscheiding aan de voorzijde van uw woning mag niet hoger zijn dan 1 meter.
  • Het snoeien van bomen is uw verantwoordelijkheid. Bomen mogen niet te hoog worden of overlast of beschadigingen aan de woning veroorzaken.
  • Ook mag de tuin niet vol staan met goederen en vuilniszakken.
  • Uw tuin is niet bedoeld voor de stalling van auto's, caravans of boten. U mag niet parkeren in de voor- of achtertuin.

Lees de uitgebreide informatie in de folder Tuinonderhoud-het beleid. De folder vindt u op de pagina Huurders informatiefolders.

Ik kan mijn tuin niet meer zelf onderhouden. Wat kan ik doen?

U kunt contact met ons opnemen zodat we de situatie kunnen bespreken. Let wel op, tuinonderhoud is en blijft uw eigen verantwoordelijkheid. 

Mag ik mijn tuin gebruiken voor het opslaan van goederen of het stallen van motoren, caravans of boten?

Nee, uw tuin is niet bedoeld om goederen op de slaan of te stallen.

Lees de uitgebreide informatie in de folder Tuinonderhoud-het beleid. De folder vindt u op de pagina Huurders informatiefolders.

Wat doen jullie als ik mijn tuin slecht onderhoud?

Dan spreken wij u daar op aan. Wij stellen samen met u een termijn vast waarbinnen u de tuin in orde moet maken.

Lees de uitgebreide informatie in de folder Tuinonderhoud - het beleid. De folder vindt u op de pagina Huurders informatiefolders.

Mag ik een schutting verwijderen of een andere schutting neerzetten?

Het ligt er aan waar de erfafscheiding staat. Staat de afscheiding op de erfgrens? Dan kunt u niets veranderen zonder overleg met uw buren.

Lees de uitgebreide informatie in de folder Tuinonderhoud-het beleid. De folder vindt u op de pagina Huurders informatiefolders.

Uw vraag is niet beantwoord of u kunt de juiste informatie niet vinden? Stel hieronder uw vraag en wij beantwoorden deze zo spoedig mogelijk.

Stel een vraag