Herontwikkeling Abersonlocatie Olst

Het vervallen 'Aberson-terrein en de aangrenzende gronden krijgt nieuwe invulling. De gemeente Olst-Wijhe, Nikkels Projecten en SallandWonen hebben hiervoor een intentieovereenkomst gesloten.

Weergavetype

Kenmerken

Plaats
Olst
Status
In voorbereiding
Type
Nieuwbouw
Projectnaam
Herontwikkeling Abersonterrein Olst

Contact

Heeft u interesse in een koopwoning? Dan kunt u contact opnemen door een mail te sturen naar ontwikkeling@nikkels.nl.

persbericht: 26 september 2019

Op het vervallen Aberson-terrein is ruimte voor 46 koopwoningen en 20 sociale huurwoningen. Ook komt de doorgaande fietsverbinding tussen de sportvoorziening en de nog te bouwen fietstunnel in het verlengde van de Ter Stegestraat een stuk dichterbij.

Het plan draagt bij aan een passend woningaanbod, een goede landschappelijke inpassing en een kwaliteitsimpuls voor de dorpsrand van Olst.

Gemeente Olst-Wijhe, Nikkels projecten en SallandWonen hebben met elkaar een overeenkomst getekend en werken samen aan de ontwikkeling van het terrein. Er ligt momenteel een stedenbouwkundig plan, waarin in grote lijnen zichtbaar wordt hoe deze woningbouwontwikkeling wordt ingepast tussen de Jan Hooglandstraat, het terrein ‘Averbergen’, de Kleistraat en het buitengebied.

Later dit jaar volgt een informatiebijeenkomst - inloopavond - voor omwonenden van de voormalige fabriek. De bestemmingsplanprocedure kan daarna beginnen. 

 

 

 

 

Locatie

De locatie ligt in Olst, tussen de Jan Hooglandstraat, het Averbergen en de Kleistraat.