Herontwikkeling Abersonlocatie Olst

Gemeente Olst-Wijhe heeft eind 2017 besloten om de mogelijkheid voor de bouw van ongeveer 60 woningen op deze locatie te onderzoeken. Begin 2018 is hiervoor een intentieovereenkomst gesloten tussen de gemeente Olst-Wijhe, Nikkels Projecten en SallandWonen.

Weergavetype

Kenmerken

Plaats
Olst
Status
In voorbereiding
Type
Nieuwbouw
Projectnaam
Herontwikkeling Abersonterrein Olst

Contact

Heeft u interesse in een koopwoning? Dan kunt u contact opnemen door een mail te sturen naar ontwikkeling@nikkels.nl.

SallandWonen en Nikkels Projecten zijn gezamenlijk eigenaar van de Abersonlocatie in Olst, het terrein van de voormalige machinefabriek van Aberson.

Het duurt nog zeker tot de zomer van 2019 voordat er gestart zou kunnen worden met de bouw. De verwachting is dat in 2020 de eerste woningen gereed zijn. In de eerste helft van 2018 worden onderzoeken uitgevoerd en wordt een stedenbouwkundig plan gemaakt. Als de gemeente hier positief over is wordt een bestemmingsplan gemaakt. Naar verwachting is dit in de zomer van 2018 bekend. Nadat het bestemmingsplan onherroepelijk is geworden start de sloop van de voormalige fabriek en het bouwrijp maken. Pas daarna start de bouw van de woningen.

Huur- en koopwoningen
Bij het maken van de plannen gaan SallandWonen en Nikkels uit van ongeveer 60 woningen, waarvan 20 huurwoningen. Bij de koopwoningen kunt u denken aan rijwoningen, twee-onder-één-kapwoningen en vrijstaande woningen. Nikkels zal de koopwoningen realiseren en verkopen. De huurwoningen zijn allen kleine rijwoningen geschikt voor zowel starters als senioren. Inschrijven voor de huurwoningen is op dit moment nog niet mogelijk.

Mocht u interesse hebben in een koopwoning dan kunt u contact opnemen door een mail te sturen naar ontwikkeling@nikkels.nl.

 

Locatie

De locatie ligt in Olst, tussen de Jan Hooglandstraat, het Averbergen en de Kleistraat.